Andarnas Korsholm

Förr i tiden när folk trodde att omgivningen var befolkad av övernaturliga väsen och man var tvingad att hålla sig väl med dem för att överleva var det sannolikt vanligare att mänskor delade med sig av sina spökerfarenheter och diskuterade dem öppet. Många av dem som har varit med om övernaturliga upplevelser idag säger att de är rädda att de ska bli stämplade som ”förvirrade” och att folk inte tar dem på allvar. Men motviljan bottnar också i att upplevelsen ses som djupt personlig, varför man helst inte vill dela den med andra.

Vi har grävt i arkivet och intervjuat folk för att få tag i kända spökhistorier- och platser i Korsholm som vi bearbetat till självgående audioguidningar – allt för att locka fram skräckrysningarna hos dig och ditt sällskap! Mörka höst- och vinterkvällar är perfekta tidpunkter för att besöka platserna och lyssna på spökhistorierna. Det enda du behöver är en smarttelefon med internetanslutning och hörlurar. Ladda gärna ner QR-kod appen på förhand.

Här får du adresserna till startplatserna där du hittar koordinater och länk till ljudfilen:

Norra Vallgrund
Skräddar-Antas stuga, Hamnvägen 22, 65920 Norra Vallgrund

Sov du lilla videung
”Under en permission på 1940-talet cyklar Albert och Herman till Finnvikarna för att fiska. Männen ror hem mitt i natten, efter en hel dag ut på sjön. Utanför Haggisgrund, i Revelsviken på Replotsidan får Albert plötsligt syn på en pojke. Pojken ställer sig upp på en sten och börjar sjunga. Han är klädd i knäbyxor och är inte äldre än 10 år...”