Korsholms cykelvecka

Bild cykelvecka

 

 

 

  

2019

Mellan 4-12.5.2019 ordnas den nationella cykelveckan, även här i Korsholm! Delta gärna i nedanstående temadagar, både på de kommande evenemangen som ordnas samt på egen hand.

4.5 Cykelveckans invigning
Nu invigs cykelveckan! Detta görs lämpligt med en dag tillägnad till att ta en titt på cykelns skick inför veckans cyklande. Så passa på att kolla luften i däcken och fixa det som behöver fixas så cykeln står redo för användning.

5.5 Familjecykeldag
Denna dag fokuserar på cykling tillsammans med hela familjen. Dagen till ära ordnar Korsholm Kommun ett cykelrace för alla åldrar i Solf mellan kl. 13-16. Mera info gällande detta spännande race hittas på evenemanget Cykelrace.

6.5 Elcykeldag
Dagens tema är elcykel. Har du länge velat prova om det faktiskt är någon skillnad att cykla med en elcykel, så passa på idag! Åk och prova eller låna kompisens och åk ut på en tur tillsammans.

7.5 Cykla till jobbet
Idag uppmanas alla som ska till jobbet att tänka på motion och miljö och ta cykeln till jobbet. Detta uppmärksammar också Korsholm Kommun idag genom att bjuda på en cykelfrukost kl.7-9 utanför Korsholms kulturhus. Mera information gällande detta evenemang hittas på Cykelfrukost.

8.5 Cykla till skolan
Hej Skolelever, varför inte ta cykeln till skolan idag? Dagens tema kretsar kring att uppmuntra barn och unga att åka cyklandes till skolan idag.

9.5 Cykla till träningen
Är du påväg på träning idag? Varför inte tjuvstarta träningen redan med en cykeltur till platsen?

10.5 Cykla till butiken
Hej Korsholmare, tänkte du åka till butiken idag? Då kan du dagen till ära ta cykeln dit istället för bilen.

11.5 Cykelutfärdsdag
Idag uppmärksammas möjligheten att cyklandes åka runt till kommunens olika närliggande sevärdheter och platser. Varför inte samla ihop ett gäng och cykla ut till naturen, närmaste simstrand eller ta en rundtur i byn?

12.5 Seniorcykeldag
Veckans sista temadag riktas till den äldre befolkningen. Cykling är bra på många sätt för alla åldrar, också de äldre. Därför uppmuntras speciellt seniorer att idag ta en cykeltur i vårvädret.

Kontakt:
Projektkoordinator Up, Out and Move! Jessica Strandholm
Tfn 050 517 6662
jessica.strandholm@korsholm.fi

Cykelveckan  ordnas inom projektet Up, Out and Move!, som finansieras med statsunderstöd som är beviljat ur vinstmedel från tipsbolaget Veikkaus.

Logo Up out and move