Info om galleriet

Galleriet Arte Mare drivs av Kultur- och fritidsnämnden i Korsholm.Syftet med galleriverksamheten är att kunna erbjuda konstnärer en inspirerande utställningslokal i världsnaturarvet. Olika försöksprojekt och samarbeten med förankring i världsnaturarvet prioriteras. Arte Mare erbjuder tid, plats och möjligheter för att ställa ut, bekanta sig med och lära sig av den samverkan som finns mellan konsten, människan och miljön. Det är även viktigt för oss att få visa besökarna den konst som skapas här och nu, av våra egna konstnärer.  Under ett kalenderår ordnas fyra till fem vernissager i samarbete med konstföreningar/organisationer och yrkesverksamma konstnärer.

 Yrkesverksamma konstnärer från Österbotten kan söka om lediga utställningstider utifrån en öppen ansökan, som riktas till Korsholms kommuns kulturbyrå. Ansökningstiden är 1.1–31.1.2021 Ansökningarna skickas till Korsholms kommun, Kulturbyrån, Centrumvägen 4, 65610 Korsholm eller till kultur@korsholm.fi

Teknisk utrustning: Skärm 55", mediaspelare, högtalare, upphängningssystem på skenor och direkt på väggar, belysningsskenor, plattformar i olika storlekar.

Utställningslokalens storlek: fri väggyta 67 m2, golvyta 47m2. För mera information om galleriet se broschyren

vap