Muut toimijat

Folkhälsan

Sepänkylän Folkhälsan-talossa on lounasravintola, jossa eläkeläiset voivat syödä edullisen lounaan. Rakennuksessa on myös Folkhälsan Rehab, joka tarjoaa fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja päiväkuntoutusta. Siellä järjestetään myös vesijumppaa, aikuisuintia sekä liikunta- ja kuntoilukursseja. 

Ikääntyneille järjestetään  Café 70+ Sepänkylässä, Karperössä, Veikkaalassa ja Helsingbyssä. Yhdistys järjestää myös Sepänkylässä Måndagsträffen-tapaamisia, joissa ohjelmassa on muun muassa tietokilpailuja ja liikuntaa. Ikääntyneille ja päiväjoutilaille järjestetään myös sauvakävelyryhmiä monissa  kylissä. Folkhälsan järjestää toimintaa myös omaishoitajille.
Lisätietoja toiminnasta löytyy Folkhälsanin verkkosivuilta.

Eläkeläisyhdistykset
Mustasaaren eläkeläisyhdistykset ovat tulevia ja vasta eläkkeelle jääneitä varten täydentämään sitä sosiaalista verkostoa, joka usein vaihtuu tai puuttuu eläköitymisen jälkeen. Eläkeläisyhdistykset järjestävät muun muassa kesätapaamisia, kuukausi- ja viikkotapaamisia, koti- ja ulkomaanmatkoja, eläkeläisristeilyjä, teatteriretkiä, lauluryhmiä, korttipeli-iltoja, teematapaamisia ja liikuntapäiviä. Eläkeläisyhdistykset tekevät yhteistyötä muun muassa aikuisopiston, Senioripisteen, Folkhälsanin ja seurakuntien kanssa.

Seurakunnat

Mustasaaren seurakunnat järjestävät paljon toimintaa eläkeläisille. Seurakuntien säännöllinen toiminta muodostuu muun muassa jumalanpalveluksista ja messuista, joihin järjestetään kirkkotaksi, erilaisista ompeluseuroista, diakoniapiireistä, raamattuseuroista, eläkeläistapaamisista ja eläkeläiskerhoista. Papit pitävät säännöllisesti hartauksia kaikissa palvelutaloissa ja asumisyksiköissä. Diakoniatyöntekijät kohtaavat ikääntyneitä vastaanotoilla, ryhmissä ja kotikäynneillä. Joillakin seurakunnilla on myös eläkeläiskuoroja, jotka esiintyvät jumalanpalveluksisssa ja muissa kokoontumisissa ja käyvät asumisyksiköissä.

Korsholms svenska församling
Replot församling
Kvevlax församling
Solf församling
Mustasaaren suomenkielinen seurakunta