Asumispalvelut

Kotiin annettavat palvelut ovat ensisijaisia suhteessa palveluihin, jotka edellyttävät muuttamista ja sisältävät sekä asumisen että palvelut. Kunnassa on Solhörnanin palvelutalo sekä tehostettua palveluasumista tarjoavat asumisyksiköt; Aspgården, Elvira, Hanneskoti, Helmiina, Solgård ja Folkhälsanin pienkoti.

Kevyemmässä palveluasumisessa on paikalla henkilökuntaa ainoastaan päiväsaikaan ja tehostettua palveluasumista tarjoavissa asumisyksiköissä on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Sekä kevyempi että tehostettu palveluasuminen lasketaan avohoidoksi, koska asuminen ja palvelut ovat erillään ja palveluasunnossa asuvalle voidaan myöntää asumistukea ja muita Kelan etuuksia.

Kaikkien asukkaiden kanssa tehdään vuokrasopimus. Vuokran suuruus riippuu asunnon koosta. Vuokraan sisältyy sähkö ja vesi. Asukas maksaa myös palvelumaksu, pesula- ja ateriamaksun sekä perusmaksun, johon sisältyy turvapuhelin.

Hoito ja palvelut suunnitellaan yhdessä ikääntyneen ja tämän omaisten kanssa. Ikääntynyt itse saa kalustaa ja sisustaa huoneensa mieleisekseen. Palveluasumisessa asukas käyttää omia vaatteita, hygieniatuotteita ja petivaatteita jne.

Tutustu esitteeseemme

Hakemus Mustasaaren kunnan palveluasumiseen