Mustasaaren koulukeskuksen terveysasema

Skolhälsovård KH

Koulukeskuksen terveysasema on seuraavien koulujen oppilaita varten: Keskuskoulu ala- ja yläkoulu, Smedsby–Böle skola, Korsholms högstadium ja Korsholms gymnasium.

Käyntiosoite:
Koulukeskuksen terveysasema
Matildantie 3, Sepänkylä

Postiosoite: Mustasaaren terveyskeskus, PL 100, 65611 Mustasaari

Terveydenhoitajien puhelinaika arkisin klo 11–11.30

Keskuskoulun ala-aste ja Pilotti: puh. 06 327 7439. Kouluterveydenhoitaja: Mira Kolehmainen

Smedsby-Böle skola, Högstadiet ja gymnasiet: puh. 06 327 7438.

Toiminta:
Kouluterveydenhoitajat ja koululääkärit suorittavat terveystarkastuksia koululla kansallisten suositusten mukaan. 1 lk, 5 lk ja 8-9 lk tehdään laaja terveystarkastus THL:n suositusten mukaisesti, johon kuuluu ensin terveystarkastus terveydenhoitajan luona ja sen jälkeen oppilas saa ajan lääkärille. Lääkärikäynnille on suositeltavaa, että ainakin yksi huoltaja pystyisi osallistumaan.


Kouluterveydenhoitajilla on vastaanotto oppilaille ilman ajanvarausta maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 10–11.

Jos sairastut koulupäivän aikana tai sinulle sattuu tapaturma, terveydenhoitajan luo voi tulla milloin tahansa päivän aikana.

Jos tunnet itsesi sairaaksi aamulla, on parasta jäädä kotiin. Jos tarvitset kiirellistä lääkärinhoitoa voit ottaa suoraan kotoa yhteyttä terveyskeskuksen päivystysvastaanottoon tai sairaanhoidon neuvontaan.

Itsehoito-opas

Suun terveydenhuolto
Ajanvaraus terveyskeskuksen hammashoitolan kautta puhelinnumerolla tai suoraan hammaslääkäreiltä.