Koronarokotukset Mustasaaressa

Kunta tiedottaa tällä sivulla koronarokotuksista. Sivulle päivitetään jatkuvasti tietoa rokotusaikatauluista. Sivua on päivitetty viimeksi: 2.3.2021.

Mustasaaren terveyspalvelut on aloittanut rokotukset THL:n ja Vaasan sairaanhoitopiirin ohjeistusten mukaisesti.

Ajankohtaista
Viikolla 10 julkaistaan uutta yleistä tietoa koronarokotuksista lehdissä ja tällä sivulla.

Koronapotilaita hoitavien kunnan työntekijöiden rokotukset ovat edenneet suunnitellusti.

Lähes kaikki kunnan ikääntyneille tarkoitettujen hoivakotien asukkaat ja vanhimmat kuntalaiset ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen.

Ikääntyneiden rokottaminen
Kunnan kotisairaanhoito jatkaa kirjoilla olevien asiakkaidensa rokottamista (ensimmäinen annos). Rokottaminen jatkuu usean viikon ajan.

Kunnan hoitohenkilökunta on ottanut puhelimitse yhteyttä ja tarjonnut rokotetta yli 85-vuotiaille kuntalaisille, kotihoidon asiakkaita lukuun ottamatta.

Nyt hoitohenkilökunta alkaa soittaa 80–84-vuotiaille kuntalaisille. Työ jatkuu usean viikon ajan.

Lisätietoja rokotteen tarjoamisesta 70-79-vuotiaille annetaan, kun kaikki yli 80-vuotiaat on tavoitettu. 

Huom.! Samassa yhteydessä kun rokotetta tarjotaan yli 80-vuotiaalle henkilölle, rokotetta tarjotaan myös hänen yli 70-vuotiaalle puolisolleen/avopuolisolleen. Tämä koskee myös samassa taloudessa asuvia omaishoitajia.

Riskiryhmien rokottaminen
Terveyskeskus saa enemmän rokotetta viikolla 7 alkaen. Rokoteannokset annetaan riskiryhmään 1 (ryhmä 1) kuuluville alle 70-vuotiaille. Koska rokotteita saadaan alkuun vain vähän, useimmat tähän ryhmään kuuluvat laitetaan rokotusjonoon ja heille soitetaan, kun rokotetta on saatavilla.

Riskiryhmän rokotusjärjestys: 

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Jos olet alle 70-vuotias ja kuulut ryhmään 1, voit soittaa ja varata ajan tai ilmoittautua rokotusjonoon. Jos olet epävarma siitä, kumpaan ryhmään kuulut, voit soittaa samaan numeroon ja kysyä.

Linjat ovat auki arkisin klo 8–15:

Mustasaari: 06 327 7000
Vöyri: 06 385 2200

Ryhmän 2 rokotukset, alle 70-vuotiaat
Tiedotamme lehti-ilmoituksella ja kunnan verkkosivulla, kun ryhmään 2 kuuluville voidaan tarjota rokotetta. THL:n ohjeistus ryhmään kuuluvista on THL:n verkkosivuilla: THL:n riskiryhmätarkennus. 

Yleistä tietoa 
Toinen rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Rokotustahtia ja siten myös aikataulua ohjaa rokotteen saatavuus. Pyydämme kuntalaisilta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.

Muistathan, että rokotusten aloittamisesta huolimatta on edelleen tärkeää noudattaa suosituksia: käytä kasvomaskia, muista käsienpesu ja pidä riittävät turvavälit.