Gratis att åka buss den 20.9

Europeiska mobilitetsveckan infaller varje år i september och i samband med den även bilfria dagen 22.9. Eftersom det är en söndag i år så uppmärksammas dagen lite tidigare i Korsholm och Vasa, nämligen fredagen 20 september.

Under hela den dagen är det gratis att åka med Wiik & Ströms och Wasa Citybus bussar som går i linjetrafik inom Korsholm och Vasa.

– Det är en stor sak för oss som kollektivtrafikföretag att vara med och erbjuda gratis bussresor en dag under mobilitetsveckan, säger Patric Wiik som är verkställande direktör för bussbolagen Wiik & Ström och Wasa Citybus.

– Att åka buss ligger i tiden och är både miljövänligt och smidigt. Vi hoppas att folk som normalt kör med egen bil utnyttjar erbjudandet och passar på att provåka någon busslinje helt gratis under den dagen. I bästa fall upptäcker man ett förmånligt alternativ till den egna bilen.

Passagerarmängderna på de flesta linjer i området har utvecklats positivt under de senaste åren konstaterar Wiik och tillägger att samarbetet med både stad, kommun och stat fungerat bra.