Årets eldsjäl 2018

Susanna Finskas är mycket aktiv inom allt som gäller idrott och motion. Inom orientering är hon medlem i IF Femman styrelse ansvarig för nybörjarverksamheten och med och arrangerar olika träningar och tävlingar.

Susanna har många år varit tränare inom IF Femman skidning. I år ansvarar hon för ”skida tillsammans”, som är för de allra yngsta och deras föräldrar. Hon har varit drivkraften bakom SkiCupen, som är gemensamma klubbtävlingar för IF Femman, Solf IK, Sundom IF och Malax IF. Susanna ställer alltid upp på talko inom föreningen och samlar ihop funktionärer till tävlingar.

Själv deltar också Susanna aktivt i orienteringstävlingar och en del lopp inom löpning. Susannas fyra barn deltar i orienterings- och skidtävlingar samt spelar fotboll, vilket sysselsätter Susanna och hennes man. Hela familjen rör på sig även utanför de gemensamma träningarna och tävlingarna, genom att träna på egen hand och vistas ute i naturen året om.

Ett mål Susanna skulle vilja förverkliga är att samordna nybörjarverksamheten inom föreningen, eller varför inte med andra föreningar. En nybörjarverksamhet som ordnas året runt och grenarna varierar med årstiden. Då skulle barnen få testa på flera idrottsgrenar i samma grupp.

Tidigare nomineringar >>>

IMG 1496 2