Päiväkoteja ei suljeta Koivulahden alueella

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 25.11., että Koivulahden alueen päiväkodit jatkavat toimintaansa. Kiinteistöt kuitenkin myydään mahdollisuuksien mukaan, ja kunta alkaa vuokrata tiloja.

Mustasaaren kunta pyrkii myymään päiväkotikiinteistöt Kuni–Vassorissa, Veikkaalassa ja Petsmossa kahden seuraavan vuoden aikana. Ajatuksena on, että jatkossa kunta vuokraa toimintaansa tarvitsemat tilat.

– Tarvetta on tällä hetkellä, mutta ajan myötä tarve voi myös muuttua. Se riippuu yksinkertaisesti siitä, montako lasta kylissä on tulevaisuudessa, sanoo hallintojohtaja Linda Jakobsson-Pada ja huomauttaa, että toiminnasta ja riittävästä lapsipohjasta päättää sivistyslautakunta.

Toiminta Hankmon päiväkotikiinteistössä jatkuu normaalisti, mutta kunnanhallitus päätti, ettei se myy kiinteistöä.

Kunnanhallituksen maanantain kokous kesti iltamyöhään, ja taloudellisesta tilanteesta käytiin vilkasta keskustelua. Kunnanhallituksen talousarvioehdotus käsitellään kunnanvaltuustossa 12.12. Talousarvioehdotuksen mukaan Mustasaaren kertynyt ylijäämä on 1,2 miljoonaa euroa vuonna 2020.

– Muihin maamme kuntiin verrattuna meillä on hyvä taloudellinen lähtökohta vuoteen 2020, sanoo talousjohtaja Rabbe Eklund.

Kunnanhallitus päätti muun muassa ottaa talousarvioon 50 000 euron lisämäärärahan kolmatta koulupsykologia varten. Koulupsykologi tulee keskittymään suomenkieliseen esiopetukseen ja perusopetukseen. Lisämäärärahaa ehdotti Martin Ahlskog (MSK), ja äänestyksessä ehdotus hyväksyttiin äänin 10–3.

Kunnanhallitus korotti myös yksimielisesti Sepänkylän koulukeskuksen suunnittelumäärärahaa 500 000 eurosta 600 000 euroon. Kokonaisuus käsittää Korsholms högstadiumin ja Mustasaaren keskuskoulun.

– Ensi vuoden talousarvio tulee painottumaan suunnitteluun ja infrastruktuuriin. Pitkällä aikavälillä se lisää tulomuuttoa ja mahdollistaa uusia yritystontteja, sanoo Eklund.