Tiukempien rajoitusten vaikutukset Mustasaaressa 8.3. alkaen

Hallitus tiedotti 25.2., että koko maassa aiotaan julistaa voimaan tiukemmat rajoitukset. Näin hallituksen ilmoitus vaikuttaa kunnan toimintoihin 8.3. alkaen:

Sivistystoimi
Kunnan peruskoulujen luokat 7–9 siirtyvät etäopetukseen. Erityiseen tukeen oikeutetut oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Korsholms gymnasium siirtyy samoin etäopetukseen, mutta ylioppilaskirjoitukset viedään läpi suunnitellusti.

Peruskoulujen luokat 1–6, päiväkodit ja esikoulut toimivat normaalisti.

Aikuisopiston lähiopetus aikuisille perutaan maaliskuun loppuun asti. Jo nyt etänä pidettävät kurssit jatkuvat. Ilmoittautuneille tiedotetaan, jos kursseja joudutaan peruuttamaan. Lisätietoja saa kurssin opettajalta tai aikuisopiston henkilökunnalta.

Yleiset toiminnat ja liikunta
Kunnan kirjastot ovat auki normaalisti. Tuoreimmat tiedot löytyvät kirjastojen omilta kanavilta. Kirjastokäynti kannattaa pitää lyhyenä, ryhmävierailut on kielletty.

Kunnan liikuntasalit ja urheilumajat pysyvät kiinni.

Rajoitukset vaikuttavat myös kunnan vapaa-aika-, nuoriso- ja kulttuuritoimintaan. Kukin toimiala tiedottaa asiakkaitaan muutoksista.

Senioripisteen etätoiminta jatkuu. Lähitoiminta käynnistyy, kun tilanne paranee. Folkhälsanin kahvila on toistaiseksi kiinni ulkopuolisille, mutta seniorit voivat hakea lounasta joka päivä klo 11–12.30 (tilaus numerosta 06 320 6310).

Sosiaali- ja terveydenhuolto
Ikäihmisten ja riskiryhmien rokotuksia jatketaan. Tuoreimmat rokotustiedot löytyvät linkistä https://www.korsholm.fi/politiikka-ja-johtaminen/viestinta/koronarokotukset-mustasaaressa/.

Virastotalo
Mustasaaren virastotalo pysyy kiinni. Virastotaloon saa tulla vain kiireellisessä asiassa, ja silloinkin ainoastaan ajanvarauksella. Kiireettömät asiat hoidetaan digitaalisten palvelujen kautta, sähköpostitse tai puhelimitse.

Asiakas soittaa saapuessaan pääsisäänkäynnin ovipuhelimella ja kertoo asiansa ja keneltä on varannut ajan. Suosittelemme vahvasti, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia koko käynnin ajan.