Kyselytutkimus: Sepänkylä houkuttelee yhä useampia

75 prosenttia kyselyyn vastanneista ovat kiinnostuneita muuttamaan Sepänkylään, jos siellä olisi sopiva asunto. Näistä 48 prosenttia pitää muuttoa erittäin todennäköisenä. 

– Jotain tällaista olemme uumoilleet jo pidemmän aikaa, ja kysely on nyt vahvistanut, että Sepänkylä houkuttelee, sanoo Mustasaaren kunnan kehitysjohtaja Mikael Alaviitala.

42 prosenttia vastanneista oli iältään 25–42 vuotta. Aktiivisimpia vastaajia olivat 35–45-vuotiaat.

– Jos suunnitelmissa on perustaa perhe ja hankkia lapsia, palvelut ovat tärkeä tekijä asuinpaikan valinnassa. Täältä löytyy palveluja joka lähtöön: on kauppoja, päiväkoteja, kouluja ja monitoimihalleja. Ei siis ole mikään ihme, että juuri tämä ikäryhmä on kiinnostunut Sepänkylästä.

Millaiset asunnot vastaajia sitten kiinnostavat?

– Kärjessä ovat useamman huoneen käsittävät isot asunnot. Monen mielestä tuleva asunto saisi olla vähintään 60 m².

Toivotun huonemäärän ja kokoluokan saattoi valita useammasta vaihtoehdosta. Tulokset esitetään kuvioissa.

Undersokning

– Useampi rakennusyritys, jonka kanssa olemme puhuneet, haluaa satsata etupäässä yksiöihin ja pieniin kaksioihin. Sepänkylässä on selkeästi kysyntää myös isommille asunnoille. Kysymys kuuluukin, miten isoja asuntoja kannattaa rakentaa, ettei niistä tulisi liian kalliita, Alaviitala pohtii.

Vastaajia kiinnosti kovasti myös asuminen puukerrostalossa. 76 prosenttia oli sitä mieltä, että puusta rakennettu kerrostalo toisi lisäarvoa.

– On ilahduttavaa, että uudet asumismuodot kiinnostavat ja että vastaajat ovat lisäksi ympäristötietoisia. 40 prosenttia oli nimittäin sitä mieltä, että puusta rakennettu kerrostalo toisi lisäarvoa, koska puurakentaminen pienentää hiilijalanjälkeä.

Mustasaaren kunnalla on useampia vapaita kerrostalotontteja Sepänkylässä. Nyt tonttien tiimoilta on alkanut tapahtua liikehdintää. Rakennusyritykset ovat olleet yhteydessä kuntaan, joukossa myös puurakentamisesta kiinnostuneita yrityksiä.

– Aivan keskustaan on parhaillaan rakenteilla Sepänkylän tähti -kerrostalo, ja puheillamme on jo käynyt seuraavasta rakennushankkeesta kiinnostunut rakennusyritys. Tilanne näyttää lupaavalta, Alaviitala toteaa.