Kunnanhallitus hyväksyi yritystonttikaupan

Mustasaaren kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan maanantaina 30.9. Vikby II -alueella sijaitsevan 120 385 m2:n yritystontin myymisen.

Tontti muodostuu kahdesta kiinteistöstä, ja sen rakennusoikeus on 36 116 m2. Tontin osti WasaGroup Oy 645 502 euron kauppahintaan.

– Tämä on tärkeä kauppa. Kaupan myötä toivomme, että rakentaminen tällä strategisesti tärkeällä yritysalueella saa vauhtia. Kunta saa niin ikään tervetullutta lisätuloa, sanoo hallintojohtaja Linda Jakobsson-Pada.

Kunnanhallitus käsitteli myös vastauksen Nicklas Nygårdin (RKP) aloitteeseen toimenpiteistä Koivulahden risteyksessä valtatiellä 8.

Koska Eurooppatie 8 on valtion tie, ely-keskus on tienpitäjä ja juridisesti vastuussa liikenneturvallisuudesta ja tien kunnossapidosta. Kunnanhallitus pyytää ely-keskusta pikaisesti tutkimaan mahdollisuudet liikenteen sujuvoittamiseksi ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi Koivulahden risteyksessä.

– Kunnanhallitus pyysi ely-keskusta antamaan mahdollisimman pian kirjallisen vastauksen siihen, miten toimenpiteet aiotaan toteuttaa. Vastaus halutaan viimeistään marraskuussa 2019, Jakobsson-Pada totesi.

Kunnanhallitus hyväksyi myös kunnan tieto- ja viestintätekniikan vision 2019–2021.