Keksi nimi – osallistu nimikisaan ja voita vuoden bussimatkat!

Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta perustavat uuden alueellisen joukkoliikenteen, jota suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa.

Uudistuvan joukkoliikenteen viestinnällä ja osallistavalla brändäyksellä halutaan kannustaa asukkaita puntaroimaan asenteitaan ja arvojaan.

Vaasan ja Mustasaaren yhteinen uusi joukkoliikenne starttaa vuonna 2022, mutta uudella toimijalla ei ole vielä nimeä. Täytä lomake ja osallistu kilpailuun. Voit voittaa vuoden ilmaiset bussimatkat vuodeksi, puoleksi vuodeksi tai kolmeksi kuukaudeksi.

Osallistu näin:

Ideoi oma nimiehdotuksesi seuraavan linkin kautta: Nimikilpailu.
Halutessasi voit jättää ehdotuksesi nimettömänä, mutta vain antamalla nimesi ja yhteystietosi voit voittaa yhden palkinnoistamme.

Ehdotuksia Vaasan seudun joukkoliikenteen nimeksi otetaan vastaan 20.8.–3.9.2020 Vaasan ja Mustasaaren verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä joukkoliikenteen palvelupisteissä. Kaikkien niiden kesken, jotka ovat jättäneet nimiehdotuksen sekä yhteystietonsa, arvotaan kolme seuraavaa palkintoa: bussimatkat vuodeksi, puoleksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan syyskuussa Liikkujan viikolla 21.-27.9.2020.

Lue lisää: Uudistuva joukkoliikenne

Vaasan kaupunki on hakenut ja saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta vuodelle 2020. Valtionavustusta haettiin joukkoliikenteen brändäykseen, viestintään ja markkinointiin, koska Vaasa ja Mustasaari ovat sitoutuneet yhteiseen joukkoliikenteen toimivalta-alueeseen, joka tulee toimintaan kahden vuoden sisällä. Muutos näkyy asukkaille oman brändin lisäksi täysin uuden linjaston muodossa.

Uuden joukkoliikenteen toimivalta-alueen tavoitteena on kasvattaa joukkoliikenteen käyttöä kaikissa käyttäjäryhmissä. Viestinnällinen ilme tulee pohjautumaan Vaasan ja Vaasan seudun ilmeeseen sekä viestintäkärjillään brändi tuo esiin Vaasan kestävän liikkumisen ydinajatuksia.​

Hankkeen omistaa Vaasan kaupungin kuntatekniikka, ja mukana työryhmässä ovat myös Mustasaaren kunta sekä VASEKin hallinnoiman MoveIT-hankkeen edustajat.