Kaksi osayleiskaavaa herätti keskustelua

Mustasaaren kunnanhallitus piti syksyn ensimmäisen kokouksensa maanantai-iltana 19.8. Keskustelua herättivät ehdotus Karperön–Singsbyn osayleiskaavaksi ja lausunto Vaskiluodon osayleiskaavaluonnoksesta 2040.

Vilkas keskustelu Karperön–Singsbyn osayleiskaavasta johti lopulta äänestykseen.

Stig Beijar (RKP) oli tyytymätön rakennusoikeuksien mitoitusperusteisiin ja ehdotti asian palauttamista. Beijaria kannattivat Monica Sirén-Aura (RKP) ja Micael Westerholm (PS). Äänestyksessä asian palauttaminen sai 4 ääntä ja kaavan hyväksyminen 8 ääntä.

Osayleiskaava viedään nyt valtuuston hyväksyttäväksi 19.9.

Toinen keskustelua herättänyt asia oli Mustasaaren lausunto Vaasan kaupungille Vaskiluodon osayleiskaavaluonnoksesta 2040. Kunnanhallitus suhtautui alueen kehittämiseen erittäin positiivisesti.

– Kunnanhallitus totesi, että Mustasaari lähtee mielellään mukaan kehittämään yhdessä Vaasan kaupungin kanssa liikenneratkaisuja, myös raskaalle liikenteelle, hallintojohtaja Linda Jakobsson-Pada kertoo.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Samuel Broman (RKP) oli jättänyt kunnanhallitukselle eronpyynnön luottamustehtävästään sivistyslautakunnan jäsenenä. Kunnanhallitus hyväksyi eronpyynnön, joka menee vielä valtuuston päätettäväksi 19.9.