Erikoiskuljetukset vaikuttavat liikenteeseen Mustasaaressa

Tulevina viikkoina Mustasaaren läpi kuljetetaan tuulivoimaloiden osia. Erikoispitkien kuljetusten vuoksi liikenteessä on syytä olla entistäkin tarkkaavaisempi.

Erikoiskuljetukset lähtevät liikkeelle Vaasasta ja kulkevat Mustasaaressa Mustasaarentien, Stormossenintien ja Eteläisen Fullmossenintien (entisen Vecklaxvägenin) kautta.

Ensimmäinen kuljetus on liikkeellä 12.–13.2. ja seuraavat 16.–17.2., 17.–18.2. ja 18.–19.2. Kuljetukset tapahtuvat ilta- ja yöaikaan. Viimeisen kuljetuksen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Kuljetuksiin osallistuvien ajoneuvojen jono on poikkeuksellisen pitkä. Jokaiseen kuljetukseen osallistuu kolme 85 metriä pitkää kuljetusajoneuvoa ja viisi varoitusautoa. Liikenteessä tulee kiinnittää erityistä huomiota varoitusautoissa oleviin varoitusmerkkeihin. Kannattaa myös pitää reilu turvaväli.

Kuljetusten helpottamiseksi Mustasaaren kunta on purkanut reitin varrelta joitakin liikennemerkkejä ja valoja. Risteyksissä on huomioitava, että liikennejärjestelyt voivat poiketa normaalista.