Sevärdheter


Sevärdheter finns det gott om i Korsholm. Gör en upptäcktsfärd till skärgården och upplev den karga, sköna skärgårdsnaturen, gamla byamiljöer, muséer eller smaka på traditionella fiskrätter i riktig miljö. Längre ut i Kvarken kan du besöka intressanta öar, såsom Valsörarna med Korsholms eget "Eiffeltorn", Norrskär, Ritgrund och Maraskär.

Den runda slätten Söderfjärden är en intressant geologisk sevärdhet som bildades genom ett meteoritnedslag för ca 520 miljoner år sedan. Söderfjärden är en viktig rastplats för flyttfåglar och ett omtyckt utflyktsmål för fågelskådare. Stundars hantverkarby i Solf bjuder på en genuin allmogemiljö med stugor, verktyg och redskap. Vid Stundars ordnas hantverkardagar, konstutställningar och Kalas på Stundars.

Botniahallen erbjuder utmärkta förutsättningar för idrottsevenemang och andra tillställningar alla tider på året. I Botniahallen ordnas bl.a. idrottstävlingar, konserter, konferenser, utställningar och mässor. Finlands längsta bro, Replotbron, är väl värd ett besök. Bron som har en längd på 1 045 meter förenar skärgård och fastland. När du befinner dig högst uppe på bron är avståndet till vattenytan ca 30 meter.


Tilläggsuppgifter:
Kultursekreterare Annica Reini
Tfn (06) 327 7165
annica.reini@korsholm.fi
Senast uppdatrad 29.12.2014

IMG VERKTYG
IMG Skriv ut sidan
IMG Förstora texten
IMG Tillbaka


© Korsholms kommun 2004–2013. Ansvarig utgivare: Linda Jakobsson-Pada.