Kollektivtrafik


Byabussen

– ett alternativ för alla åldrar

Korsholms byabuss är tillgänglig för alla kommuninvånare. Trafiken sker med en 16 personers minibuss som gör regelbundna turer från vissa byar till Smedsby och Vasa längs fem bestämda rutter. En resa med byabussen kostar inte mer än med vanlig buss.

Skillnaden jämfört med den normala busstrafiken är att byabussen även kör längs småvägar och hämtar passagerarna från dörr till dörr. På så sätt erbjuds även rörelsehindrade, åldringar, barnfamiljer och exempelvis personer med tunga matkassar en ypperlig hjälp.

Byabussen avgår på fasta tider, men tidtabellerna är planerade så att en individuell service längs linjen är möjlig. Du kan stiga på eller av bussen var som helst under resan. Linjen är endast riktgivande och passagerarnas önskemål beaktas. Bäst är det om du beställer byabussen redan föregående vardag kl. 7.00–18.00 på tfn (06) 315 9999.

Var och en stiger på bussen i egen takt och föraren hjälper till om det behövs. Bussen är även försedd med en lyftanordning som gör det enkelt för rullstolsbundna att anlita bussen.

Linjer och avgångstider för Korsholms byabuss

Linjer och avgångstider

 

IMG VERKTYG
IMG Skriv ut sidan
IMG Förminska texten
IMG Tillbaka


© Korsholms kommun 2004–2013. Ansvarig utgivare: Linda Jakobsson-Pada.