Nähtävyydet


Mustasaaressa riittää paljon mielenkiintoista nähtävää. Tee löytöretki saaristoon ja nauti sen karun kauniista luonnosta, vanhoista kylämiljöistä ja museoista tai maistele perinteisiä kalaherkkuja aidossa ympäristössä. Kauempana Merenkurkussa odottavat monet kiinnostavat saaret kuten Norrskär, Ritgrund, Maraskär ja Valassaaret, jolla sijaitsee Mustasaaren oma "Eiffel-torni".

Söderfjärdenin pyöreä tasanko on mielenkiintoinen geologinen nähtävyys. Se syntyi noin 520 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin iskeytyessä maahan. Söderfjärden on tärkeä muuttolintujen levähdyspaikka ja mieluinen retkikohde lintuharrastajille. Stundarsin käsityöläiskylä Sulvalla tarjoaa aidon talonpoikaisympäristön mökkeineen, tavaroineen ja työkaluineen. Stundarsissa järjestetään käsityöläispäiviä, taidenäyttelyitä ja kalaaseja.

Botniahalli tarjoaa erinomaiset edellytykset urheilutapahtumille ja muille tilaisuuksille ympäri vuoden. Botniahallissa järjestetään muun muassa urheilukilpailuja, konsertteja, konferensseja, näyttelyitä ja messuja. Suomen pisin silta, Raippaluodon silta, on sekin käynnin arvoinen. Tämä 1 045 metriä pitkä silta yhdistää saariston ja mantereen. Sillalta voi ihailla maisemia jopa 30 metrin korkeudella merenpinnasta.


Lisätietoja:
Kulttuurisihteeri Olle Victorzon
Puh. (06) 327 7165
Sähköposti
Viimeksi päivitetty 16.5.2007

IMG TYÖKALUT
IMG Tulosta sivu
IMG Suurenna teksti
IMG Takaisin


© Mustasaaren kunta 2004–2013. Vastaava julkaisija: Linda Jakobsson-Pada.