Terveysaseman vaihto


Vuodesta 2014 alkaen sinulla on mahdollisuus valita oma terveysasemasi kaikista Suomen terveysasemista. Terveysasemaa voi vaihtaa jättämällä tai postittamalla ilmoituslomakkeen valitsemalleen uudelle terveysasemalle. Uudella terveysasemalla voi ryhtyä asioimaan kolmen viikon kulutta siitä, kun ilmoitus on jätetty terveysasemalle, tai neljän viikon kuluttua siitä, kun ilmoitus on postitettu. Uuden valinnan voi tehdä aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä valinnasta.

Vaihdon myötä uudelle terveysasemalle siirtyvät lääkärien ja hoitajien palvelut, reseptien uusinta ja hoitovälinejakelu. Tiettyä lääkäriä tai hoitajaa ei voi valita, mutta toivomuksia voi esittää. Erityisesti pitkäaikaissairaiden hoidossa pyritään siihen, että kuntalainen voisi asioida saman hoitajan tai lääkärin kanssa. Hammashoitolan voi myös halutessaan vaihtaa.

 Ilmoituslomakkeita terveysaseman vaihtamiseksi saat tästä ja terveysasemilta. Hammashoitolan voi valita ajanvarauksen yhteydessä. Erillistä ilmoituslomaketta ei tarvita.

Voit käyttää terveyskeskuspalveluja myös kotikuntasi ulkopuolella siellä, missä oleskelet säännöllisesti tai pitkäaikaisesti esimerkiksi työn, vapaa-ajan vieton, lähiomaisen tai muun vastaavan syyn vuoksi. Tarvitset omalla terveysasemallasi sinulle tehdyn hoitosuunnitelman, jonka perusteella saat palveluja toisessa kunnassa. Sinun on tehtävä ilmoitus tilapäisen oleskelu-paikkakuntasi terveyskeskukseen palvelujen tarpeesta vähintään kolme viikkoa ennen käyntiäsi.

Ilmoituslomakkeita, jotka sisältävät hoitosuunnitelman, saat tästä ja terveysasemilta.

Kiireellisissä tapauksissa voit edelleen käyttää minkä tahansa paikkakunnan terveyspalveluja.

Terveysasemien yhteystiedot

Helsingbyn terveysasema
Puntaistentie 52
65520 Helsingby

Koivulahden terveysasema
Pitkäkatu 2
66530 Koivulahti

Raippaluodon terveysasema
Kirkkotie 50
65800 Raippaluoto

Sepänkylän terveysasema
Vanha Karperöntie 17 B
65610 Mustasaari

Pohjois-Mustasaaren terveysasema
Vanha Karperöntie 17 B
65610 Mustasaari

Sulvan terveysasema
Barkamontie 3
65450 Sulva

Vöyrin terveysasema
Lääkäritie 3
66600 Vöyri

Oravaisten terveysasema
Öyrintie 25
66800 Oravainen


Lisätietoja:
Johtava hoitaja Gunilla Jusslin
Sähköposti


Viimeksi päivitetty 21.2.2014

IMG TYÖKALUT
IMG Tulosta sivu
IMG Suurenna teksti
IMG Takaisin© Mustasaaren kunta 2004–2013. Vastaava julkaisija: Linda Jakobsson-Pada.