Terveysasemat


Terveysasemien toiminta:

 • Sairaanhoidon neuvonta. Arvio hoidon tarpeesta.
  Sairaanhoidon neuvontaa ja lääkärin ajanvaraukset terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai perushoitajan puhelinajalla. Laboratoriovastaukset annetaan sopimuksen mukaan tai puhelinajalla. 
 • Terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai perushoitajan pitämä sairaanhoidon vastaanotto
  Henkilökunta mittaa verenpaineen, poistaa tikit, vaihtaa haavasiteet, rokottaa ja antaa yleisiä neuvoja sekä kirjoittaa tarvittaessa todistuksen lyhytaikaisesta sairauspoissaolosta (esimerkiksi vilustuminen). Sairaanhoitotarvikkeita jaetaan lääkärin määräyksen mukaan.
 • Lääkärinvastaanotto
  Äitiys- ja lastenneuvolan lääkärinvastaanotto ja sairaanhoidon vastaanotto ajanvarauksella.
 • Äitiys- ja lastenneuvola
  Terveydenhoitajan vastaanotto ja kotikäynnit kansallisten suositusten mukaisesti. Lapsiperheiden tarvitsemat todistukset sairaanhoidon vuoksi terveydenhoitajan puhelinajalla.
 • Kouluterveydenhuolto
  Koululaisten terveystarkastukset terveysasemilla tai kouluissa kuten kunkin koulun kanssa on sovittu.
 • Kotisairaanhoito
  Kotisairaanhoidon henkilökunta tekee suunniteltuja kotikäyntejä, kun potilas tarvitsee tilapäisesti tai jatkuvasti sairaanhoitoa kotonaan. Kotisairaanhoidosta peritään kertamaksu, joka on 8,70 euroa käynniltä, tai tulojen mukaan määräytyvä kuukausimaksu.
 • Hammashuolto
  Hammashuollon vastaanotto Raippaluodon terveysasemilla ja koulukeskuksessa.

Sairaanhoidon yleinen neuvontapuhelin käytössä 1.10.2014 alkaen klo 8–15, puh. 06 327 7453. Tiedustelut terveysasemien puhelin- ja vastaanottoajoista myös terveyskeskuksen puhelinvaihteesta arkisin klo 8-16 puh. 327 7411.

 

IMG TYÖKALUT
IMG Tulosta sivu
IMG Suurenna teksti
IMG Takaisin© Mustasaaren kunta 2004–2013. Vastaava julkaisija: Linda Jakobsson-Pada.