Koulumatkat ja -kuljetus


Lautakunnassa tehtyjen päätösten perusteella koko kunnan alueella on kaikkien oppilaiden kohdalla voimassa samat periaatteet maksuttomasta koulukuljetuksesta:

  • 1.–3. luokkien oppilaat saavat maksuttoman koulukuljetuksen kunnan osoittamaan lähikouluun, jos koulumatka on yli 3 kilometriä. (Lain mukaan on kaikilla oppilailla, joiden koulumatka lähikouluun on yli 5 kilometriä, oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen.)
  • 1.–6. luokkien oppilaat saavat maksuttoman koulukuljetuksen kunnan osoittamaan lähikouluun, jos koulu­tie on luokiteltu heille liian vaaralliseksi Koululiitu-menetelmän mukaisesti. (1.–3. luokkien oppilaille riskiluku on 200 ja 4.–6. luokkien oppilaille 240 ja 7.-9. luokkien oppilaille 290.)
  • 1.-6. luokan oppilas, jolla on oikeus koulukuljetukseen, haetaan kotoa ja tuodaan takaisin kotiin, jos kodin etäisyys päätiestä/kuljetusreitistä on yli 1,5 kilometriä, ja 7.-9. luokan oppilas, jos etäisyys on yli 3 kilometriä, edellyttäen että lakisääteinen koulumatka-aika ei ylity. Jos etäisyys on lyhyempi, oppilas kulkee omin neuvoin päätielle/kuljetusreitille ja takaisin. Tulee voimaan 1.8.2012. 
  • Vanhempien yhteishuoltajuuden vuoksi kahdessa eri osoitteessa asuva oppilas saa oikeuden maksuttomaan koulukuljetukseen vakinaiseen osoitteeseensa, jos koulukuljetusperusteet täyttyvät.
  • Koulukuljetus järjestetään ensisijaisesti linjaliikenteellä

Linkistä pääset pdf-dokumenttiin kunnan koulukuljetuksista.

 


Lisätietoja:
Sivistysjohtaja Maj-Len Swanljung
Puh. (06) 327 7167
Sähköposti


Viimeksi päivitetty 4.1.2008

IMG TYÖKALUT
IMG Tulosta sivu
IMG Suurenna teksti
IMG Takaisin


© Mustasaaren kunta 2004–2013. Vastaava julkaisija: Linda Jakobsson-Pada.